MIT SUTSZ KIS SEJT?!


Rizs, fott zoldseg es csirke souvlaki: igazan egyszeru es nagyon finom ebed.

Sargarepas-brokkolis szosz egy kis husikaval- igazan finom tud lenni.



"Gemista"-gorog modra toltott paprika,burgonyaval. Egyik kedvencem. Az otthon ismert toltott paprikatol annyival ter el, hogy csak kapros,bazsalikomos, oreganos rizzsel van megtoltve. Jo tanacs: a paprika, hogyha lehet, legyen piros--->nem ugy ahogy nekem itt a kepen .Egyet sikerult csak kapnom. Tudni illik a piros kaliforniai paprika edesebb, es hamarabb keszul el. A gemista masik valtozata, hogy a paradicsomot toltik meg ugyan ezzel az osszetetelu rizzsel,- nem szeretem.


Igazi ITTHONI pizza. Ami a hutobe van azt mind ra es keszen is van:) Hat nem gyonyoru? Ki nem szeretne?


Na igen, hogy ha van tehenturo akkor konnyu tehenturos gombocot kesziteni! De mi van az olyan fajta magyar emberrel,mint en-aki kulfoldon el s nem talal sehol sem tehenturot?! Akkor kell am igazan kreativnak lenni, hogy ez legyen a vegeredmeny.
 Szoval: vettem valamilyen kemenyebb sajtot(ne kerdezd a nevet, m.mai napig nem tudom, jol nezett ki es gondoltam a celnak megfelelo lesz) es osszekevertem cottage sajtal.-utanna a szokasos hozzavalok: griz, tojas, vanilia cukor es pici so. 

Kepviselofank: Jajj, de hogy szeretem. Tejszines-vanilias pudinggal toltve. Egy kis ujjitaskent ajanlom a tetejere a csoki ontetet. Finom nagyon es egyszeru az elkesziteni, hogyha jo a sutod. Idoigenyes a megtoltese, de hidd el, hogy megeri a faradsagot.

"Bogres meggyes" -gyors, hamar kavart teszta egyszeru hozzavalokbol: 2 csupor liszt,1 csupor cukor, 1 csupor tej, 1 tojas, 1 sutopor 5 kanal olaj. Ossze kavarjuk a tetejere gyumolcsot szorunk.Mikor megsul fahajas porcukorral hintjuk. Mondtam en, hogy egyszeru. Koszonet a receptert Jolan nenjinek.
Raffaello: 3dl. tej, 3kanal liszt, 5kanal cukor, 1cs .vanilias cukor, 10dkg vaj, 250(2,5tasak)kokuszreszelek.( es egy eros edesanyai kez, aki osszekavarja jol neked:)  A tejet, lisztet, cukrot, vaniliast lassu tuzon folyamatos keveres mellett peppe fozuk, majd hozza adjuk, a vajat es a kokuszt. Megvarom h kihuljon, majd gombocokat formazunk es beteszem a huttobe, kesz is.

Anyostol tanult Kuglo: 3csupor liszt, 2 csupor cukor, 5 tojas, vanilia, 1cs. sutopor, so,vaj 250dkg, 1 csupor tej.
A vajat kicsit megmelegitjuk, cukorot a tojassal egyenkent felverjuk majd a lisztet hozza adjuk. Egy csuporba tejjel elkeverek 2kanal kakaot (vagy  nutellat) s ezt szepen a mar formaba levo ontetbe keverem ovatos mozdulatokkal. Utanna a sutobe teszuk 1 orara.

Egy kis grillerezes: piros paprika, gomba, cukkini, padlizsan. Jol megmossuk, hejastol felvagjuk hosszanti iranyba, majd sozzuk, borsozzuk es grillezuk. A vegen nyakon ontjuk balsamico szosszal. Jo tanacs: ne vegyunk tul erett peldanyt a cukkinibol es a padlizsanbol, mert megeshet, hogy kesernyes izu lesz. Hogyha megtortenne, akkor se ess panikba, mert besozhatod, majd allni hagyod papir keztorlon, majd jol lemosod. (en csak 15percet szoktam hagyni)
IGEEEEEEEEN. Itt az eper! Kersz egy kis eperturmixot? 1dl tej, 1dl tejszin, mez es mar kesz is, de csak akkor, hogyha turmix gepben jol felhabolod :D Egeszsegedre!
Basmati rizs egy kis fetaval toltott virslivel. Fincsi vacsora lehet.
Masik kedvenc: serteshusos-zoldseges finomsag.
Altalaban serteshubol keszittem, de volt ra pelda, hogy tettem sertes es csirke hust is bele.
A zoldsegeket: padlizsan, cukkini, sargarepa, gomba, piros kaliforniai paprika, zold parika-mind mind jol megmosom, felszeletelem majd kis olivaolajjal leontom,sozom, borsozom, oreganoval s bazsalikommal megbolondittom. Majd koretnek elkeszittem a burgonyat. Nagyobb hasabokra vagom, egy kis edenybe elkeverek mustart, pirospaprikat, oreganot, borsot, pici sot majd pici vizet teszek hozza s ezzel a szosszal osszekeverem jol a krumplit.( ez az ontet segit, hogy a krumpli kulseje jo ropogos lesz, es a belseje puha) Beleteszem egy melyebb tepsibe a husokkal egyutt majd, kis oliva olaj es 2 ujjnyi vizzel feltoltom. Mehet is be a sutobe:) Jo etvagyat!
Souvlaki: (nyami-nyami). Keszitheted, sertes vagy csirke husbol. Az utobbit en jobban kedvelem es hamarbb is elkeszul. Lassuk, hogyan csinaljuk?! A csirkemellett felkockazod(kb 2cm), majd ugyanugy ahogy a fentiekben olvshatod, mustaros-oreganos szosszal bepacolod.(allni hagyod egy picit, hutobe teve)-addig felkarikazhatod a zoldpaprikat, jol atmosva. Elomelegitted a sutot, es az elokeszitett hust es paprikat felhuzzuk a hurkapalcikara.(a paprikat ki is hagyhatod, vagy tehetsz paradicsomot is helyette). Kivalo koret melleje a szalmakrumpli vagy a rizs A gorogok a tzatziki-vel eszik. (fokhagymas-tejfolos uborkas szosz). Nem szeretem:) Maradok a fetanal.

Csokis rolad. 6tojassargajat elkeverem 6evk. porcukorral majd hozza adok 6evk. lisztet es egy tasak sutoport. Ezt jol osszekeverem, majd a 6 tojasfeherjet kemeny habba habolom  es hozza adom, lassan lassan. Sutopapirral berelt sutobe(180 fok, alul-felul mod) megsutom. Vegul mikor kesz porcukros teritore teszem es melegen felgongyolom a kremmel egyutt!
Krem: 200g. etcsokit egy kanal vajjal felmelegittek goz felett! 2tojassargat, 250ml. tejszinnel es 2evk.porcukorral felhabolok. Felhabolom kulon kemenyre a tojasfeherjet is A csokit es a tejszinhabot eloszor osszevekeverem majd ehez ovatosan hozza adom a tojasfeherjet is. Ezzel a kremmel toltom a sutiket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése